aspira zagreb

Studiraj na Aspiri i u Zagrebu

Iskusni predvači

Iskusni predavači

sve o studijskom usmjerenju Gastronomija

Sve o studijskom smjeru Gastronomija

Pažanin stručna praksa

Puno stručne prakse

null

Radionice i programi usavršavanja

Upiši Gastronomiju u Zagrebu ili Splitu!

SPLIT  listopad 2024.
ZAGREB – listopad 2024.

Slastičar osposobljavanje – 14. 2. 2024.

Slastičar usavršavanje – 11. 4. 2024.

Menadžer hrane i pića – Upisi u tijeku!

Kuhar – Upisi u tijeku!

Pizza majstor – Upisi u tijeku!

Sommelier – Upisi u tijeku!

Slastičar osposobljavanje – 15.2.2024.

Slastičar usavršavanje – 18.4.2024.

Menadžer hrane i pića – Upisi u tijeku!

Kuhar – 29.1.2024.

Sommelier – Upisi u tijeku!

 

 

Novosti i događanja

studenata na praksi

studenata Aspire nakon završetka studijskog programa se zaposlilo ili nastavilo školovanje

rast prometa restorana u prvom tromjesečju odnosu na prošlu godinu

Zašto studirati u Splitu?

Povijest Splita seže unatrag 1700 godina kada ga je car Dioklecijan odabrao kao mjesto gdje će sagraditi svoju palaču. Dioklecijanova palača je pod zaštitom UNESCO-a i jedinstven je primjer takve građevine u svijetu.

Iako je palača svojevrsna žila kucavica grada ipak nije jedino što Split može ponuditi. Ovaj turistički izuzetno atraktivan grad može se pohvaliti i s više od 2.700 sunčanih sati godišnje. Splićani uvijek govore kako je Split najljepši grad na svijetu, a Splićanke najljepše žene, u što se mnogi turisti i sami uvjere nakon šetnje gradom.

Split je smještenu u samom srcu Mediterana, podno brda Marjan, a krase ga i prekrasne šljunčane plaže koje ga omeđuju. Osim tisućljetne tradicije i bogate gastronomske i turističke ponude ovaj grad nudi i različite sadržaje iz područja kulture i
sporta.

Zašto studirati u Zagrebu?

Zagreb se kroz povijest nalazio na sjecištu isprepletanja brojnih kultura, civilizacija kao i različitih gastronomskih navika i običaja što je uvelike utjecalo na današnju bogatu i raznoliku ponudu zagrebačke gastro scene. Zagrebačka kuhinja je spoj brojnih kuhinja, poput austrijske, mađarske, talijanske i turske, ali i brojnih drugih kuhinja koje su u konačnici kreirale današnju šaroliku i raskošnu ponudu.

U zagrebačku kuhinju slila su se i sva bogatstva istarske, slavonske, primorske i dalmatinske kuhinje koja daju autentičnost njegovoj gastro ponudi. To dobiva svoj puni značaj pri kreiranju gastronomske turističke ponude čijem se razvoju u posljednjem desetljeću posvećuje velika pozornost.

Veleučilište Aspira je vodeća ustanova za edukaciju iz ove oblasti s prvim međunarodnim studijskim programom Gastronomije u Hrvatskoj te će od ove godine svoja iskustva, znanja i praktične vještine podijeliti sa studentima u Zagrebu i tako dodatno obogatiti edukacijsku i gastronomsku kartu Hrvatske.